«ПриватБанк» позбудеться «токсичних» активів

Поділитися:

«ПриватБанк» готується до виведення поганих або токсичних активів. Про це повідомили у Нацбанку, передає телеканал «Перший Діловий».

Кажуть: у фінустанови вже напрацьована концепція так званого спліту, тобто виділення токсичних активів. Але спочатку її має подивитися регулятор і погодити. Потім розпочнеться процес переведення токсичних активів з балансу доброго банку на баланс поганого. Відповідно, установу з добрими активами відправлять на приватизацію, а банк з токсичними буде продовжувати судитися з колишніми власниками «ПриватБанку» задля повернення виведених з нього коштів.

Також у регуляторі нагадали, що покращення роботи щодо стягнення боргів з колишніх власників – це одне із зобов’язань нашої держави перед Міжнародним валютним фондом. Яке є системним, адже включає в себе не лише реформи, а й взаємодію правоохоронної системи з банківською.

Нагадаємо, якщо влада України ухвалить остаточне рішення про приватизацію «ПриватБанку», то його зможе продати у 2024 році за дуже велику суму. Про це 16 грудня заявив голова правління ПриватБанку.

Раніше ми повідомляли, що на думку експертів, тільки іноземний інвестор здатен приватизувати «ПриватБанк» та «Ощадбанк» за прозорі кошти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу