Посли G7 вважають, що відставка Смолія підірве незалежність Нацбанку

Поділитися:

У “Великій сімці” – (G7), прокоментували політичні хвилювання в Україні щодо заяви про звільнення поточного глави Національного банку України Якова Смолія. Про це йдеться в повідомленні послів країн-учасниць організації на сторінці відомства в Twitter.

Відзначимо, що відповідна публікація з’явилася в мережі майже відразу з моменту поширення гарячої новини в засобах масової інформації.

В цілому, дипломати висловили свої побоювання через можливий підрив незалежності НБУ. Також посли перерахували заслуги Нацбанку і важливість його автономності для економіки України.

“Підрив цієї найважливішої інституції був би великим кроком назад і поставив би під загрозу надійність реформ України і їх підтримку”, – йдеться в повідомленні послів G7.

Нагадаємо, що в середу, 1 липня, глава Національного банку України Яків Смолій подав заяву про відставку. Головною причиною такого рішення чиновник назвав систематичне політичний тиск на Національний банк. Банківське співтовариство і багато експертів відреагували на цю новину розчаруванням і побоюваннями.

Цікаво, що подальші рішення з боку уряду України в зв’язку з відставкою чиновника прогнозувати досить складно. Це ж стосується і подальшої політики з боку НБУ, адже ситуація буде залежати від того, кому саме перейдуть кермо влади в національного регулятора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу