Понад 5 млн домогосподарств можуть залишитися без газу після Нового року

Поділитися:

Згідно з чинним українським законодавством, вже з 1.01.2021 року близько 5 мільйонів домогосподарств можуть відразу бути відключені від газу. Така ситуація виникне там, де люди відмовилися від установки газових лічильників. Йдеться про Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Саме вищезгаданий закон регламентує отримання газу для домогосподарств з його урахуванням допомогою лічильника. Тим часом є велика група населення України, яку умовно назвали «отримують газ для приготування їжі», яка попри попередження вирішила не встановлювати лічильники. Станом на січень 2019 року без урахування було близько півтора мільйона абонентів. А вже влітку 2020-го, за оцінками ГК «Газ України», таких домогосподарств налічувалося 5,5 млн.

Раніше повідомлялося про те, що українським церквам і релігійним організаціям можуть повернути пільгові тарифи на газ. У Кабінеті міністрів України готові приступити до обговорення питання повернення пільгового тарифу на газ для церков і релігійних організацій в країні. Таку інформацію оприлюднили в Держслужбі з етнополітики та свободу совісті. Особливо гостро це питання стоїть в той час, коли на горизонті знову видніється локдаун.

Також ми писали й про те, що анбандлінг ринку газу призводить до маніпуляцій і збитків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу