Податкова хоче контролювати банківські рахунки

Поділитися:

На цей час у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти, які дозволяють Державній податковій службі здійснювати контроль за банківськими рахунками українців. При цьому українські експерти кажуть про очевидні недоліки даних ініціатив, адже тоді податковій службі  зловживати своїм становищем стане простіше.

Так, перший законопроект до стін Ради подав сам Кабінет міністрів. Документ вносить ряд змін до чинного податкового кодексу України.

Вказується, що в разі голосування за законопроект, податківці зможуть при відповідному дозволі з боку суду перевіряти банківські рахунки українців.

Експерти кажуть, що в цілому такі дозволи не стосуватимуться законослухняних громадян, однак навіть тут не можна бути впевненими в тому, що зловживань з боку податкової не буде.

Другий законопроект внесла президентська фракція. Він дещо відрізняється, адже депутати вважають, що доступ до банківської таємниці через суд перешкоджає процедурі сплати податків з боку боржників.

Нагадаємо, що протягом чотирьох місяців український уряд вивів з тіні від 15 до 20 відсотків податку на додану вартість (ПДВ).

У Міністерстві фінансів не вказали точний показник тіньової економіки, але уточнили, що приблизно цифра становить близько 50-70 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу