Підвищення мінімальної зарплати назвали піаром

Поділитися:

Гучну реформу уряду щодо підвищення мінімального рівня заробітної плати перед виборами, можна розцінювати, як звичайний політичний піар. До такого висновку прийшов український економіст Олександр Охріменко, якого цитують українські ЗМІ.

Спеціаліст відверто сказав, що підвищення мінімалки є “чистим піаром” напередодні виборів.

При цьому експерт запевнив, що перший етап реформи, який буде впроваджений від 1 вересня і передбачає підвищення рівня мінімалки до 5 тисяч гривень, суттєво на рівень української економіки не вплине.

Напередодні виборів це буде чисто піаром, який ніяк на економіку не вплине – ні в гарну, ні в погану сторону. Адже надбавка до зарплати у 250-300 гривень нічого не дасть», – сказав він.

Також Олександр Охрименко запевнив, що велика частина населення навіть особливо не помітить будь-яких змін у власному заробітку, адже що таке зайві триста гривень для українця, який заробляє й без того мало.

Експерт вважає, що реформа по підвищенню мінімалки до 5 тисячам гривень очікувалася ще під час каденції минулого президента Петра Порошенка та його уряду, однак тоді цього так і не зробили.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України збираються заснувати підвищення мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. На поточний момент «мінімалка» для українців становить 4723 гривні.

На цей час деякі експерти також говорять, що різке підняття заробітних плат може безпосередньо вплинути на макроекономічні показники й інфляцію в загальному.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу