Переклади українських заробітчан скоротяться на третину

Поділитися:

Українські аналітики прогнозують недоотримання коштів до державного бюджету на рівні 6 млрд доларів, які країна не зможе отримати через різке скорочення переказів грошових коштів з боку вітчизняних заробітчан. Загальна динаміка переказів трудових мігрантів скоротиться майже на третину.

За різними оцінками українських банкірів загальне скорочення грошових переказів в світі спостерігається на рівні 20-30%. Повідомляється, що в фінансовому значенні це може вдарити по економіці України і по її бюджету в значеннях 2,5-4 млрд доларів. А деякі фахівці взагалі пророкують суму в мінус 6 млрд доларів.

За попередніми даними експертів, в першу чергу така ситуація може негативним чином відібитися на рівні ВВП країни.

Також вказується, що найчастіше грошові перекази з боку трудових мігрантів своїм сім’ям в подальшому надходять в роздрібну сферу торгівлю. За підсумками 2019 роки її обсяг охопив приблизно 42 млрд доларів.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві соціальної політики ініціювали ідею впровадити в пенсійну систему України так звану накопичувальну систему, яка може стати для українців аналогом фінансової піраміди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу