ПДВ для аграріїв знизять до 14%

Поділитися:

Новий законопроект підтримали депутати Верховної Ради в першому читанні. Так, проект закону встановлює знижену ставку ПДВ (14%) на операції, пов’язані з поставкою на митній території України та ввезення в країну окремих видів сільськогосподарської продукції. Згідно з чинним законодавством, ставка ПДВ для такої продукції становить 20%.

Відомо, що право на знижену процентну ставку ПДВ отримують такі види продукції: велика рогата худоба, свині, пшениця, жито, ячмінь, овес, кукурудза, соєві боби, насіння льону, ріпаку, насіння соняшнику, насіння та плоди інших олійних культур, цукровий буряк .

Нагадаємо, що 25 вересня на міжбанківському валютному ринку курс гривні відкрився за ціною продажу на позначці 28,32 гривні за долар, однак у міру підключення гравців котирування відкотилися до 28,28 гривні за долар

«Попит на валюту залишається підвищеним як з боку нерезидентів, так і з боку імпортерів. Головним маркетмейкером залишається Нацбанк, який намагається утримати курс від падіння вище 28,25-28,27 гривень за долар. В іншому випадку торговельний діапазон може спуститися в ближню зону 28,5 гривень за долар. Якщо експортери найближчим часом отримають відшкодування ПДВ, курс може перейти до рівня 28,5 гривень за долар, так як пропозиція валюти різко знизиться », – повідомив керівник відділу аналітики ГК Forex Club.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський повинен внести на розгляд українського парламенту окремий законопроект, який врегульовує питання про податкову амністію. Про це повідомляє глава фінансового комітету на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, сам текст закону вже узгоджений і залишилося презентувати його положення в стінах Ради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу