ОПЗ хоче стягнути з компаній Фірташа 250 млн доларів

Поділитися:

Кіпрська компанія Ostchem Holding Limited, що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, прагнула стягнути 251,2 мільйон боргу з Одеського припортового заводу, однак на заваді став Касаційний господарський суд у складі Верховного суду.

Суд задовольнив скарги ОПЗ та Фонду держмайна на рішення нижчих інстанцій, які надавали такий дозвіл, за інформацією пресслужби суду.

Відомо, що у справі Одеський припортовий завод мав повернути компанії Фірташа 193,2 млн доларів і 57,9 млн доларів штрафу. Та суд не дозволив компанії Фірташа виконати рішення Стокгольмського Арбітражного інституту Торгової палати. Згідно з тим рішенням, визнавалося, що вищевказана сума у 251,2 млн доларів є неоскаржуваною непогашеною заборгованістю Одеського припортового заводу.

У період з 2012-го до 2014 року група Ostchem Holding Limited була єдиною, хто постачав газ на ОПЗ. Виявилося, що за результатами такої співпраці – Одеський припортовий завод заборгував цій компанії 251,2 млн доларів. У 2016-му заборгованість підтвердив Арбітраж у Стокгольмі. У 2017-му за рішенням Південного міського суду Одеської області, Ostchem було дозволено стягнути борг з ОПЗ у примусовому порядку, проте Верховний суд заблокував це рішення. У 2019-му, за рішенням Київського апеляційного суду, ОПЗ знову зобов’язали виплатити 250 млн доларів боргу. Однак рішення оскаржила касація.

Раніше повідомлялося, що суд Європейського Союзу анулював санкції по відношенню до Віктора Януковича. Але це не означає, що президент-утікач знову вільний у пересуванні, а його рахунки розблокують. Адже західна Феміда ухвалила рішення стосовно тих обмежень проти Януковича, які вже втратили чинність. А оскільки євроспільнота переглядає санкційний список щороку, то Віктор Янукович і надалі у ньому значитиметься.

Також ми писали, що Миколу Рудьковського — колишнього міністра транспорту і зв’язку України — на два місяці відправили під нічний домашній арешт. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу