ЄС анулював санкції проти Януковича

Поділитися:

Суд Європейського Союзу анулював санкції по відношенню до Віктора Януковича, інформує телеканал «Перший Діловий». Аргументація така: Рада ЄС не продемонструвала, що українські судові органи дотрималися права обвинувачених на ефективний захист.

Але це не означає, що президент-утікач знову вільний у пересуванні, а його рахунки розблокують. Адже західна Феміда ухвалила рішення стосовно тих обмежень проти Януковича, які вже втратили чинність. А оскільки євроспільнота переглядає санкційний список щороку, то Віктор Янукович і надалі у ньому значитиметься.

На відміну від низки його соратників, які з переліку випали, як то експрем’єр-міністр Микола Азаров чи колишній міністр енергетики Едуард Ставицький.

Раніше ми писали, що мисливська база колишнього міністра-втікача Олександра Клименка – більше не під арештом. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Нагадаємо, президент підписав указ, який вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про застосування персональних санкцій. Загаломо під економічні обмеження потрапило 674 фізичних та 138 юридичних осіб.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ