«Оператор ГТС» пропонує будувати додаткові ТЕС

Поділитися:

ТОВ “Оператор ГТС України” хоче оптимізувати вітчизняну газотранспортну систему шляхом добудови додаткових ТЕС і переобладнанням окремих компресорних станцій в газові. Про це повідомляє глава відомства на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, мова йде про переобладнання близько 34 компресорних станцій. Це дозволить скоротити обсяг необхідних інвестицій в проекти створення електростанцій.

“Оскільки такі майданчики вже підключенні до мереж ГТС і електромереж, нам фактично необхідно лише встановити турбіну і генератор”, – сказав він.

Також чиновник згадав про те, що зараз українське законодавство забороняє “Оператору ГТС” виробляти й продавати електричну енергію, тому в цьому питанні Україні вигідно залучити іноземних інвесторів.

Згідно з даними, опублікованими ТОВ «Оператор ГТС України», обсяг газу в підземних сховищах України станом на 13 березня зменшився до 17,178 млрд куб. м, при цьому скорочення запасів за тиждень – 616,96 млн куб. м, або 3,47%.

Відомо, що за звітну добу в ПСГ України газ не закачувався. При цьому ПСГ України протягом доби 13 березня відібрані 92,66 млн куб. м газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу