Одеські аграрії готові оголосити про банкрутство

Поділитися:

В Одеській області місцеві аграрії заявили про глибоку кризу і фактичне банкрутство. Про це свідчать дані з боку Всеукраїнської аграрної ради.

За інформацією відомства, погана погода на території України зумовила загибель врожаю і несподіваний зрив посівного сезону на 2021 рік.

Як прокоментував поточне становище справ місцевий глава одного з аграрних господарств, в цьому сезоні одеські аграрії двічі засівали землю і фактично нічого не зібрали через передчасну загибель врожаю.

“Ми в цьому році два рази сіяли і два рази нічого не зібрали. 30% площ вже загинуло. Ще на відсотках 30 бачимо, що немає шансів щось зібрати. Тому приблизно відсотків під 70 – це повторна загибель вже пересіяних культур“, – сказав він.

Фермери розповідають, що до негоди очікували хорошого врожаю і встигли засіяти найголовніші культури – ячмінь, пшеницю, горох, кукурудзу, соняшник та інші.

Однак на їх жалю, з 2 тисяч гектарів засіяної землі вдалося зібрати лише 500 тонн того ж зерна. Деякі культури не прижилися ще восени, а загальний урожай інших засівів не перевищив навіть мінімальних очікувань.

“Тисячу га ми взагалі не зібрали. Думали, що за рахунок кукурудзи виправимо становище. Але вона висохла“, – констатував один з аграріїв.

Нагадаємо, що виробники сільськогосподарської продукції не хочуть сплачувати за мінеральні добрива вироблені в Україні на 30-40 відсотків більше, ніж за добрива, ввезені з-за кордону.

Тим часом, в Україні аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу