Облгази та газзбути роз’єднають через меморандум МВФ

Поділитися:

Олігарху Дмитру Фірташу доведеться відмовитися від облгазів чи газзбутів через меморандум із МВФ. Адже до кінця опалювального сезону облгази та газзбути мають бути роз’єднані – і не повинні мати єдиного бенефіціара, передає «Перший Діловий».

Цей процес контролюватиме – Антимонопольний комітет спільно з Національною комісією, яка регулює галузь енергетики та комунальних послуг та Міненерго. Більшість структур, які мають провести анбандлінг, належать Дмитру Фірташу. Тому олігарху доведеться ділити свій бізнес.

Як відомо, влітку президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти Фірташа. Однак його підприємства продовжили працювати. У Раді нацбезпеки пояснили чому – зараз олігарх не може користуватися активами цих підприємств. А їхня робота – важлива для українців.

Нагадаємо, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведе позапланові виїзні перевірки 25 регіональних газорозподільних компаній.

Також ми писали, що міністр енергетики Галущенко судиться з Київоблгаззбутом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу