Нацбанк застосував санкції ще до двох банків

Поділитися:

Прес-служба Національного банку України повідомила, що регулятор в вересні застосував заходи щодо АТ “Райффайзен банк Аваль” і АТ “Креді Агріколь Банк” у вигляді письмового попередження за недостатній контроль за валютними операціями клієнта.

Відомо, що “Райффайзен банк Аваль” отримав попередження за невиконання валютного нагляду в частині що не запобігання проведенню операції клієнта-резидента, яка пов’язана з перекладом іноземної валюти на власний рахунок клієнта, відкритий в іноземній фінансовій установі в державі, що має стратегічні недоліки в сфері фінансового моніторингу згідно із заявами FATF ( “сірий список” FATF).

Попередження “Креді Агріколь Банку” було видано за невиконання функції валютного нагляду в частині що не запобігання проведенню операції клієнта-резидента, пов’язаної з перекладом іноземної валюти на власний рахунок, відкритий в іноземній фінансовій установі в державі, яке відноситься Кабінетом міністрів до переліку офшорних зон.

Нагадаємо, що українці масово скаржаться в Національний банк України через погане обслуговування серед ряду вітчизняних банків. Велика частина заяв стосувалася роботи відомств щодо обробки персональних даних клієнтів, як повідомляє національний регулятор.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України вирішили взятися за перевірку небанківських фінансових установ в нашій країні. Нагляд планують зробити дистанційним, що і закріпили в спеціальному Положенні.

Головна мета такого контролю полягає в тому, щоб отримувати актуальну інформацію як про кожну установу, так і про ринок в цілому. Серед об’єктів, які підпадають під новий моніторинг, будуть не тільки безпосередньо фінансові установи, а також і юридичні особи, які надають ті чи інші послуги, фізособи і підприємці, які працюють у фінансовій сфері тощо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу