Нацбанк виміряв рівень фінансового стресу

Поділитися:

За останні 6 місяців ІФС (Індекс фінансового стресу) залишався на низькому рівні. Мінливості основних показників для управління фінансовими ризиками практично не спостерігалося. Про це йдеться у звіті про фінансову стабільність за грудень, складеному регулятором.

У звіті наголошується, що майже всі показники ІФС за півроку повернулися до значень, які були до пандемії коронавірусу. За деякими показниками зафіксовано історично низьке значення. Зокрема, ставки по депозитах є найнижчими за весь час роботи банків незалежної України. А депозити населення зростають, що свідчить про збереження довіри вкладників – звичайних громадян до банківських структур.

Як зазначено у звіті, субіндекс корпоративних цінних паперів – єдиний, який має тенденцію до зростання. Причина в тому, що ціни на акції українських компаній були схильні до змін.

Регулятор представив графік коливання Індексу фінансового стресу за 6 минулих місяців.


Нагадаємо, в Національному банку України опублікували рейтинг найбільших кредиторів держави. Найбільше українські підприємства на цей момент повинні Кіпру – сума боргу становить близько 21 785 млн доларів.

Також раніше ми написали про те, що Національний банк України поінформував про нові правила оповіщення клієнтів. Так, всі банки країни повинні сповіщати своїх клієнтів про зміну тарифів на грошові перекази не пізніше ніж за 30 днів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу