«Нафтогаз» не відповідає за ціну газу для населення

Поділитися:

НАК “Нафтогаз” залишає своїх споживачів в невіданні, оскільки в керівництві компанії не можуть сказати, чи подорожчає газ для населення в жовтні. В “Нафтогазі” кажуть, що все буде залежати від ринку. Адже, за словами голови НАК, 98% ринку приймає рішення незалежно від “Нафтогазу”.

“Компанія є лише одним з гравців на ринку і не має влади підняти або знизити ціну. Зокрема, ціна 3,24 гривні за кубометр в серпні була наслідком занадто сильного падіння на ринку, проте за рік таку ціну запропонувати не можуть” – зазначив глава “Нафтогазу”.

Відомо, що зараз в компанії не бачать меншу ціну на газ ніж 4,73 гривні за кубометр.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України розповіли, що регулярно недоотримують гроші з боку українського споживача. На даний момент заборгованість перед газотранспортною системою перевищує 100 млрд гривень. Про це розповів глава компанії для вітчизняних ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що громадяни вважають гроші прожитковими мінімумами і ретельно розподіляють свої витрати, адже з початку серпня їх стало більше. Серед іншого, на 9% подорожчав газ для населення, який буде постачати «Нафтогаз України», який переміг у конкурсі на вибір постачальника «останньої надії».

Про ринок газу і критичне ставлення бізнесу до подій, а також про те, як будуть змінюватися ціни для населення розповіли Олексій Хабатюк, заступник начальника Департаменту енергоефективності «Нафтогаз України» і Геннадій Кобаль, директор консалтингової компанії ExPro Ukraine, енергетичний експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу