«Нафтогаз» може списати борги тепловиків

Поділитися:

В Офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад при главі держави висловився на підтримку пропозиції про списання боргів підприємств теплокомуненерго перед НАК Нафтогаз України.

При цьому президент зазначив, що, згідно з українським законодавством, ціни на газ повинні бути ринковими.

«Однак держава як акціонер зверталася до НАК, і Нафтогаз введе енергетичні пакети, які за ціною були б кращими чи не у всій Європі», – додав він.

Слід зазначити, що за даними Нафтогазу, за станом на 5 травня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ за газ, який використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 55,5 млрд грн.

Нагадаємо, що Національна компанія України «Нафтогаз» підготувала трирічний договір з постачання природного газу для виробників теплової енергії, свідчить прес-реліз компанії.

Раніше повідомлялося, що уряд вирішив не продовжувати термін дії покладання спеціальних обов’язків теплокомуненерго (ТКЕ). Простими словами – відтепер все без винятку учасники ринку можуть купувати газ у будь-якого постачальника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу