«Нафтогаз» буде бурити свердловини на суші

Поділитися:

«Нафтогаз» наприкінці року почне бурити свердловини на суші, а наприкінці 2022-го – початку 2023-го – на офшорі. Про такі плани розповів виконавчий директор держкомпанії Отто Ватерландер.

За його словами, йдеться про глибокі свердловини. Він розповів про країну, з якої треба брати приклад з розвідування площ – Туреччину. Там пробурили сотні свердловин у Чорному морі, доки знайшли великі газові площі.

“Нафтогаз” планує зробити це у коротші терміни, інвестувавши 20 мільярдів доларів упродовж 10-ти років. З цієї суми половина коштів – “Нафтогазу”, решта – потенційних інвесторів.

Також посадовець повідомив, що у стратегію до 2030 року закладено ризик перешкоджання Російською Федерацією цим роботам на шельфі Чорного моря. Сам він не зміг дати прогноз щодо такого розвитку подій, наголосивши, що ризик цього може знизити присутність міжнародних інвесторів.

Ватерландер розповів: якщо не знайдуть достатніх обсягів газу у Чорному морі – “Нафтогаз” має право на розробку Юзівського, а також інших родовищ.

Нагадаємо, у лютому «Нафтогаз» розповів про намір підписання міжнародного контракту на розробку морського шельфу.

Також ми писали, що «Нафтогаз» закуповує обладнання для LPG-заводу на Хрестищенському відділенні з переробки природного газу у Харківській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу