НАБУ просить замінити прокурора у справі “Роттердам +”

Поділитися:

НАБУ просить замінити прокурора, який раніше закрив справу “Роттердам+”. Стало відомо, що прохання слідчих розглядають в Офісі генпрокурора вже місяць. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

У бюро вважають – Віталій Пономаренко, який досі керував слідчим процесом, неефективно наглядав за дотриманням законів у розслідуванні.

Нагадаю, у серпні 2019-го НАБУ у справі “Роттердам+” повідомило про підозру шістьом особам. Зокрема екс-голові Нацкомісії Дмитру Вовку.

За версією слідства, він, змовившись з колегами та учасниками ринку, розробив та прийняв необґрунтований регуляторний акт – так звану “формулу тарифоутворення Роттердам+”. І таке рішення завдало щонайменше 40 мільярдів збитків.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності найближчими днями повинен розглянути президентський законопроект про відновлення відповідальності за недостовірне декларування і запропоновану робочою групою редакцію, щоб напрацювати компромісний варіант документа.

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за ухилення від подання декларації та внесення до неї завідомо недостовірних відомостей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу