На Запорізькій АЕС завершився сертифікаційний аудит

Поділитися:

На Запорізькій атомній станції завершився другий постсертифікаційний аудит. Він охоплював оцінку відповідності інтегрованої системи менеджменту в сфері якості, охорони довкілля та охорони праці. Про це повідомили на атомній станції, передає «Перший Діловий»‎.

Перевірку проводила група експертів компанії «Інтернешнл менеджмент сервіс». Це представництво міжнародного німецького органу з сертифікації NORD CERT в Україні.

Аудитори не знайшли порушень вимог міжнародних стандартів на ЗАЕС, тому проміжний результат аудиту без невідповідностей. Також аудитори відзначили декілька позитивних моментів і потенціали з поліпшення, які будуть зазначені в загальному звіті з аудиту за результатами перевірок усіх структурних підрозділів «Енергоатому», кажуть у NORD CERT.

В рамках перевірки аудитори вибірково відвідували структурні підрозділи Запорізької АЕС. Керівники та фахівці станції відповідали на питання аудиторів та демонстрували документи системи менеджменту, які включали докази відповідності зазначеним міжнародним стандартам.

Відзначимо, що перевірка Запорізької АЕС є частиною загального аудиту держпідприємства «Енергоатом», тому загальні результати будуть представлені після перевірки всіх українських атомних станцій, в яких заплановано проведення другого наглядового аудиту інтегрованої системи менеджменту.

Нагадаємо, що європейські АЕС нового покоління вимагатимуть до 2050 року 500 млрд євро інвестицій.

Раніше повідомлялося, що в Україні збираються побудувати п’ять нових атомних енергоблоків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу