На Ташлицькій ГАЕС запустять третій агрегат

Поділитися:

На Южно-Українському енергокомплексі до Дня енергетика планується здійснити пробний запуск третього гідроагрегату Ташлицької гідроакумулюючої електростанції. Згідно з інформацією, зараз ведуться монтажні операції на всіх рівнях будівлі ГАЕС.

«‎Монтаж електротехнічного обладнання, зокрема струмопроводів — основний напрям роботи на сьогодні. Це обладнання має забезпечити електричне з’єднання генератора-двигуна третього гідроагрегату та блочного трансформатора. Загальна довжина всіх струмопроводів 1200 метрів. Змонтовано близько 800 метрів. Заварено і більшу половину стиків», — розповів заступник головного інженера ПрАТ «Південенергобуд».

Зазначається, що сьогодні монтажники прокладають кабельні лінії. Для того, аби з’єднати всі системи пускового комплексу необхідно приблизно 100 км кабелю.

«‎Повна комплектація гідроагрегату електротехнічним обладнанням та контрольно-вимірювальними приладами буде виконана до середини листопада. До цього часу має надійти і блоковий трансформатор виробництва Запорізького трансформаторного заводу», — зазначив він.

У списку постачальників основного обладнання — український завод «Електроважмаш», а також провідні світові виробники електротехнічного та енергетичного обладнання — концерн Siemens (Німеччина), шведсько-швейцарська компанія АВВ, американська корпорація Emerson.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на Дністровській гідроакумулюючій електростанції запрацював в генераторному режимі гідроагрегат №4. Крім того він наголосив, що Дністровська ГАЕС може стати найбільшою в Європі.

Також зазначалось, що Служба безпеки України викрила масштабну корупцію під час будівельно-монтажних робіт на Дністровській ГАЕС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу