На світових ринках продовжує дешевшати нафта

Поділитися:

Ф’ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 15 сотих %. В ході торгів ці контракти коштують 38 доларів 91 цент за барель. Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI складає 36 доларів 80 центів за барель. Показник знизився на 3 сотих відсотка. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Інвестори продовжують оцінювати ситуацію навколо балансу попиту і пропозиції на ринку. З одного боку, ризики пандемії загрожують перспективам відновлення економіки. А це може негативно вплинути на попит. З іншого — ринки продовжують будувати прогнози щодо видобутку нафти.

У багатьох країнах світу продовжують фіксувати близьке до рекордного число нових випадків зараження на добу. При цьому країни Європи починають поступово посилювати обмежувальні заходи. Локдауни вже ввели в Великобританії, Австрії, Італії, Німеччини.

Очікування щодо видобутку також відображаються на настроях трейдерів. Лівія продовжує нарощувати виробництво нафти, при цьому впливають на настрої та новини по угоді ОПЕК +. Раніше ЗМІ повідомляли про можливі обговорення відстрочки пом’якшення умов угоди про скорочення нафтовидобутку ОПЕК + до кінця першого кварталу.

Разом з цим трейдери утримуються від активної торгівлі через невизначеність навколо майбутніх виборів президента США. Згідно з даними національних опитувань, лідер за симпатіями американців зараз — демократ Джо Байден, проте ситуація в деяких штатах залишається невизначеною.

Раніше повідомлялося, що світові ціни на нафту знову впали — нижче 40 доларів за барель.

Також ми писали й про прогноз, який надав на 2021 рік Світовий банк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу