На світових ринках – дефіцит вугілля

Поділитися:

Експерти повідомляють, що у світі на ринках загострюється ситуація із запасами вугілля. Примітно, що Індонезія, яка є найбільшим світовим експортером вугілля, заявила про заборону експорту вугілля через можливу нестачу ресурсу в країні. Частка морського експорту Індонезії – майже 40%.

На цьому тлі вартість енергетичного вугілля у Китаї збільшилась на 8 відсотків, коксівного – на 5 відсотків. Ця країна наразі може використовувати внутрішні запаси, тоді як продовження заборони підвищуватиме ціни на вугілля, мазут та блакитне паливо.

За словами спеціалістів, через це постраждають ринки, що розвиваються, зокрема українські. Через це на початку року металургійний майданчик Дніпровського метзаводу (що належить DCH Олександра Ярославського), зупинив роботу. Причина – невизначеність у постачанні вугілля, труднощі з логістикою сировини, здорожчання цін на енергоносії. Робота призупинена щонайменше на місяць.

Раніше ми повідомляли, що на Луганську ТЕС у Щасті з території Росії в Україну надійшли перші 60 вагонів вугілля.

Нагадаємо, що у зв’язку з конфліктом на Сході України залізнична гілка, через яку станція поставлялася вугіллям, виявилася ізольованою від українських залізниць: з одного боку вона йде через держкордон на територію Росії, з іншого заходить на підконтрольну територію ЛНР.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу