Через критично малі запаси вугілля Луганська ТЕС може перейти на газ

Поділитися:

Жителі Луганщини вже найближчим часом можуть залишитися без тепла через те, що Луганська ТЕС, що входить до складу ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО» та знаходиться в місті Щастя, залишилася без постачання вугілля, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Своїх запасів замало. Нагадаємо, що у зв’язку з конфліктом на Сході України залізнична гілка, через яку станція поставлялася вугіллям, виявилася ізольованою від українських залізниць: з одного боку вона йде через держкордон на територію Росії, з іншого заходить на підконтрольну територію ЛНР.

Також ця станція підконтрольна Україні та Північ Луганської області виявився ізольованим від енергосистеми України. Про проблеми станції заявили представники першої енергетичної асоціації України.

Єдиним, але тимчасовим вирішенням цього питання, залишається перехід станції на газ, що буде критично дорогим для мешканців території, враховуючи гранично високу вартість блакитного палива на ринку.

Чому ДТЕК не подбав про інші шляхи вирішення проблеми та не забезпечив ТЕС достатніми запасами вугілля раніше? – питання, мабуть, риторичне.

Адже монополіст провалив енергокомпанію і по всій Україні, що загрожує енергокризою. Нагадаємо, що Луганська ТЕС є єдиним великим об’єктом електрогенерації в ізольованому енергоострові та забезпечує електроенергією близько 1 млн осіб.

Ще на початку листопада з’явилася інформація про те, що на Луганській ТЕС катастрофічно не вистачає вугілля.

Потім ми писали про блокування постачання вугілля з боку Російської Федерації, про що заявили у ДТЕК Енерго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу