На одну вакансію в Україні припадає 10 безробітних

Поділитися:

Станом на сьогоднішній день, на 516 тисяч безробітних українців припадає 540 тисяч вільних вакансій.

У Державному центрі зайнятості заявили, що не дивлячись на те, що пандемія коронавірусу все ще бушує в Україні, ринок праці поступово оживає, відновлюється робота компаній і організацій, що не може не впливати на потребу в співробітниках.

Лише у червні кількість вакансій, які запросили роботодавці зросла на 8 відсотків, якщо порівнювати в попереднім місяцем. При цьому варто уточнити, що завдяки Держцентру зайнятості, в червні 54 тисячі осіб знайшли собі роботу.

Офіційні дані свідчать, що найчастіше роботодавці шукають робітників з інструментами, працівників з техобслуговування, представників торгівлі та послуг, керівників і менеджерів. Кожен другий непрацевлаштований має вищу освіту.

Варто уточнити, що в країні на одну вакансію припадає близько 10 безробітних.

Раніше повідомлялося, що в порівнянні з четвертим кварталом 2019 року, в першому кварталі 2020 року рівень безробіття зменшився на 0,1 відсоткових пункти – з 8,7 до 8,6 відсотка. У кількісному значенні це 1,5 мільйона чоловік.

У той же час, в Сполучених Штатах Америки рівень безробіття подолав позначку в 36 мільйонів чоловік, досягнувши критичних показників в порівнянні зі статистикою попередніх років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу