МВФ прогнозує зростання цін на газ та нафту

Поділитися:

Перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду у рамках брифінгу заявила, що на тлі ймовірного нападу Росії на Україну зростуть ціни на нафту та газ.

Гіта Гопінат загалом прогнозує підвищення цін на енергоресурси фактично для всіх країн світу. Вона наголосила, що різкий стрибок цін може спровокувати вторгнення Росії до України. Зараз, через загрози нападу та нестабільності безпеки навколо українсько-російських кордонів, ціни на нафту та газ продовжать зростати і надалі.

Проте, за її словами, темпи базової інфляції залишаться на колишньому високому рівні ще досить тривалий час.

Глобальні наслідки, які можуть статися через ймовірний широкомасштабний напад Російської Федерації на Україну, торкнуться енергетичних світових ринків: «Буде подальше зростання цін на нафту і природний газ, а отже, вартості енергоносіїв загалом для багатьох країн світу», – констатувала Гопінат.

До речі, зараз ведуться переговори США з партнерами та союзниками для можливості постачання до Європи додаткового газу, якщо загроза нападу стане реальною.

Нагадаємо, такої ж думки й аналітики одного з найбільших банків світу JP Morgan. Вони вважають, що ціни на нафту можуть значно зрости через ситуацію навколо України.

Також ми писали про те, що Зеленський закликав США запровадити санкції проти РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу