Морські порти наростили експорт зерна майже на третину

Поділитися:

За існуючими даними, морські порти України помітно додали в кількості відвантаженого зерна. За липень обсяги зросли більш ніж на 30% — відвантажили зернових майже 1,9 млн тонн.

Якщо говорити про те, які види зернових лідирували в липневому експортному рейтингу, то це пшениця (було відвантажено 1,3 млн тонн, що в 6 разів більше червневих показників) і ячмінь (було відвантажено трохи більш як 955 тис. тонн).

Слідом за цими двома видами на третій позиції йде кукурудза — її в липні відвантажили експортерам 224 тисяч тонн — це в сім разів більше червневих показників.

Найбільше зерна в липні закупила в Україні Індонезія — близько 177 тисяч тонн, переважно це була пшениця. Другу позицію серед експортерів зайняв Китай — в цю країну відправили трохи більше ніж 450 тис. тонн ячменю і 71 тис. тонн кукурудзи.

Серед українських портів лідером по відвантаженнях в липні став миколаївський — там було відвантажено 672 тис. тонн зернових. На другій позиції — порт Південний (близько 620 тис. тонн), а на третьому — порт в Чорноморську (близько 395 тис. тонн).

Раніше повідомлялося про те, що російські буксири відбирають роботу в українських. Така ситуація склалася в морпортах Чорноморська й Одеси.

Також ми писали й про інвестиції в українські порти. Зокрема, Катар готовий вкладати в порт в Чорноморську — 3,4 млрд гривень буде вкладено в розвиток порту “Ольвія”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу