Мінінфраструктури легалізує ринок таксі

Поділитися:

Міністерство інфраструктури України має намір легалізувати на вітчизняному ринку послуги таксі: нова реформа, за очікуваннями Кабміну, повинна принести в бюджет України близько 800 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба міністерства, посилаючись на слова глави відомства.

Як порахували в Мінінфраструктури, в країні близько 220 тисяч громадян займаються наданням послуг таксі, однак з цього числа майже 98% людей працюють незаконно і офіційно не реєструють свою діяльність у якості суб’єктів підприємницької діяльності.

Іншими словами, жителі отримують чистий дохід в обхід держави, коли як в річному значенні загальний грошовий заробіток від цієї діяльності доходить до 40 млрд гривень.

Зараз в Кабміні збираються заснувати окремий законопроект, який регулював би цю сферу діяльності і дозволив наповнити бюджет України відразу на 800 млн гривень.

Новий проект закону надасть можливість здійснювати діяльність в сфері перевезення пасажирів на основі дозволу, його можна отримати на один місяць або рік», – йдеться в повідомленні.

В цьому є плюс і для самих таксистів, так як вони зможуть розраховувати на офіційну страховку, медичну довідку та інші соціальні пільги.

Раніше Міністерство інфраструктури заявило, що законодавча база, яка регламентує комерційні перевезення пасажирів на легкових автомобілях і таксі не змінювалася вже 15 років, а значить не може відповідати новим стандартам ведення цього бізнесу з урахуванням розвитку технологій.

Тим часом Національний банк України простежив статистику коливання цін і торфообразованія послуг на таксі, які підвищили свою цінову планку, незважаючи на зниження вартості палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу