Мінфін заявив, що українці переплачують за газ майже вдвічі

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України зробили приголомшливу заяву щодо того, що виявляється українці переплачують в платіжках за газ майже вдвічі більше, ніж прийнято в Європі. Про це повідомив міністр відомства Сергій Марченко в рамках свого інтерв’ю для “Право на владу”.

На даний момент українці за тарифним планом платять за газ близько 4 тисяч гривень за тисячу кубометрів, тоді як на європейських ринках середня ціна на газ доходить до 2275 гривень.

У майбутньому в Україні також буде встановлена ​​європейська модель ринкової ціни на газ, яка автоматично знизить тариф майже вдвічі.

Міністр зазначив, що це прописано в меморандумі з Міжнародним валютним Фондом, з яким нещодавно Україна погодила договір.

Також українців зовсім скоро чекає нове нововведення в сплаті за газ. Так, жителі зможуть купувати “блакитне паливо” безпосередньо в банках. Серед таких, операції можуть проводитися через державні Ощадбанк і ПриватБанк.

У Нафтогазі вважають, що це створить зручність для українців, які зможуть самі собі вибрати прийнятний тариф на газ, поєднуючи свої повсякденні справи з комунальними питаннями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу