Міненерго запропонувало активно використовувати газ

Поділитися:

Міністерство енергетики України оприлюднило проект постанови українського парламенту про збільшення норми споживання газу для споживачів, які не мають лічильників, майже вдвічі. Документ був оприлюднений на офіційному порталі Кабінету міністрів, однак слідом майже відразу ж був знищений.

У положеннях документа говорилося про безконтрольному споживанні блакитного палива з боку того українців, у яких не встановлено лічильники.

Повідомлялося, що через таку ситуацію частина українського населення завдає збитків державі і тому їх платіжки за газ повинні бути збільшені вдвічі.

Цікаво, що підвищення цін у проекті-постанови стосувалося відразу всіх типів споживачів. Так, ціна за газ для власників тільки газової плити прописувалась б за споживання до 5,2 кубометрів газу на людину. При цьому в опалювальний сезон це значення повинно було зміниться до 7,6 кубометрів. Це стосувалося тих українців, у яких є централізоване постачання газом.

У свою чергу для тих українців, у яких немає гарячої води, а є тільки плита, відомство пропонує збільшити норму з 5,39 кубометра до 7,1 кубометра і 12 (в опалювальний сезон).

Параметри від газової колонки змістилися б на 16,3 і 27 кубометрів, тоді як зараз нормою вважають 10,49 кубометрів.

На даний момент невідомо, чому саме Міненерго вирішило видалити постанову, проте нові положення встигли викликати чималий резонанс в ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, в Києві спостерігається спад рівня платоспроможності українців за комунальні послуги. Спостерігається зменшення рівня оплати за газ.

Зараз платять за рахунками лише 75% жителів Києва, тому борги перед АТ «Київгаз» лише продовжує зростати і вже досягли позначки в 255 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу