Міненерго відкликало проект реформи вугільної галузі

Поділитися:

У прес-службі Міністерства енергетики повідомили, що відомство відкликало проект Концепції реформування вугільної галузі.

“Ми відкликали концепцію, яка була підготовлена ​​раніше, щоб переконатися, що ми дійсно зробимо ефективну вертикально інтегровану компанію на базі” Центренерго “. Ми готові повністю сприяти, якщо новостворена компанія дійсно буде працювати як годинник і буде вчасно виплачувати гроші”, – сказав міністр економіки.

Крім того, глава міністерства також розповів про плани з трансформації вугільних регіонів. Так, в рамках співпраці з німецькими партнерами, а також інвестиції в ті підприємства, які вичерпали ресурс буде проводитися трансформація. На місці збиткових планується створити нові підприємства за підтримки інвесторів.

Слід зазначити, що учасники зустрічі також обговорили питання погашення боргів перед шахтарями по виплаті зарплат, а також взаєморозрахунків між різними структурами: ПАТ “Центренерго”, ТОВ “Укрувугіллязбагачення Груп”, ТОВ “Укругілля”, державними вугледобувними підприємствами.

Нагадаємо, що вугілля на «Центренерго» будуть поставляти з державних шахт за прямими договорами. Без посередників. Про це повідомили в Міненерго.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві енергетики заявляють, що в Україні з 1 квітня скасують максимальний тариф на природний газ в 6,99 гривень за кубометр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу