Мінекономіки спрогнозувало падіння ВВП у першому кварталі

Поділитися:

У першому кварталі 2021 року (з січня по березень включно) валовий внутрішній продукт нашої країни впаде на 3 відсотки. Такий прогноз зроблений в Огляді економічної активності, опублікованому на порталі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Огляд з’явився на сайті відомства в понеділок, 11 січня.

Як відзначили економісти в дослідженні, швидше за все весь перший квартал поточного року доведеться продовжувати карантин у різних його формах. Про це свідчить рівень ураження населення коронавірусом. У відомстві згадали, що до введення карантину вихідного дня наприкінці 2020 року прогнозували навіть зростання ВВП в січні-березні 2021 року хоч і незначне.

Однак зараз запас міцності зовнішньоекономічної діяльності більшості сфер народного господарства підірваний. Особливо це стосується галузі послуг. Економіка виснажена постійними коливаннями та змінами умов функціонування. Тому, говориться в огляді Мінекономіки, до квітня ВВП України швидше за все впаде до 3 відсотків.

Нагадаємо, Мінекономірозвитку 24.12.2020 року включило до реєстру українських індустріальних або промислових парків новий пункт. Йдеться про індустріальний парку «Патон», який знаходиться в Київській області й має площу 17,06 га.

Також раніше повідомлялося, що Мінекономіки підрахувало дохід від малої приватизації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу