Мін’юст і Геокадастр об’єднають реєстри

Поділитися:

У Держгеокадастре заявили, що одним із стовпів земельної реформи є об’єднання реєстру прав на нерухоме майно Міністерства юстиції України та реєстру на землю самого Держгеокадастра. Це – ключове завдання на прийдешній 2021 рік для двох відомств.

«Це буде відбуватися таким чином: перейдемо з держгеокадастрівської системи документообігу («ДокПроф») в мін’юстівську. Це уніфікує всі дані в одну систему координат з обміну документами. Це потрібно зробити, щоб протягом року синхронізувати в єдину систему реєстру прав і земельний кадастр. Крім України ще Німеччина такий складний кадастровий реєстр, і це абсурд, коли громадянин України реєструє окрему земельну ділянку, а об’єкт нерухомості реєструє окремо. І кожен живе у своєму виборі. У світі інший підхід: все, що на земельній ділянці, слід за нею в порядку реєстрації, а не навпаки “- заявив глава Держгеокадастра.

Відомо, що відкритим залишається питання – хто буде адмініструвати майбутній спільний реєстр. Однак, в Держгеокадастрі повідомили, що для них це не принципово.

Нагадаємо, що в найближчому майбутньому у громадян України можуть почати забирати їх приватизовані особисті ділянки землі, якщо на те буде державна потреба. Забирати землю під державні потреби збирається Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр).

Раніше повідомлялося, що приєднатися до автоматизованої паспортної системи арешту рахунків нечесних клієнтів закликали українські банки в Міністерстві юстиції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу