Лукашенко попросив у Путіна 1 млрд доларів

Поділитися:

Влада Білорусі попросила Росію виділити кредит на майже на 1 млрд доларів через Євразійський банк розвитку (ЄАБР) на боротьбу з пандемією коронавирусу замість того, що відмовився надати республіці Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Про це заявив невизнаний президент країни Олександр Лукашенко.

«Якби росіяни нам – це я вже додатково кажу – допомогли з кредитуванням через Євразійський банк, вдячні були б. Виключно в зв’язку з пандемією. Великі солідні держави і організації допомагають тим державам, які не можуть самі побороти пандемію. Є така допомога », – сказав він.

За словами Лукашенка, раніше надати ці кошти Білорусії обіцяв МВФ, однак «через дії опозиції в результаті країна не отримала гроші».

«МВФ нам виділив під мільярда доларів, але наші «втікачі» підняли виття: не можна давати режиму ці гроші. А це гроші під ковід, ми вже 1,5 млрд доларів витратили на лікування людей. Це була б хороша підтримка. Та не виділили. Тому ми вдячні б були – я Путіну сказав – якби через Євразійський банк надали кредит», – пояснив Лукашенко.

Влада Білорусії попросила у МВФ фінансову підтримку приблизно на 900 млн доларів в березні минулого року. Кошти планувалося направити на боротьбу з наслідками пандемії. Однак в підсумку угоди про надання коштів не було досягнуто.

Нагадаємо, Європейський союз ввів нові персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, який незаконно утримує владу в державі.

Також, президент Білорусі Олександр Лукашенко допустив можливість визнання Криму частиною Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу