Кремль заявив, що не планує відмовлятися від транзиту газу через Україну

Поділитися:

Росія запевняє, що не планує відмовлятись від транзиту газу в Європу через Україну. Таке заявив офіційний Кремль, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Кажуть, що договір, який Україна і Росія мають щодо транзиту газу в Європу залишиться в силі на весь період його дії. Але навіть після завершення терміну дії цього договору, Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту. Оскільки Володимир Путін прагне тільки нарощувати об’єми транспортованого газу до Європи.

Там також кажуть, що це питання лежить виключно в економічній площині, а не політичній та заявляють, що вітають відмову США від санкцій проти Північного потоку-2.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що найімовірніше Росія відключить Україну від транзиту після запуску «Північного Потоку-2». За його словами, країна використовуватиме цей важіль у питанні Донбасу та Криму.

Проти побудови газогону виступають також і країни Європи, таку ж загальну позицію тримають США. Однак напередодні Сполучені Штати відмовилися вводити нові санкції проти проєкту.

Зазначили, що це суперечить національним інтересам країни. Пізніше, Міністерство фінансів США усе ж додало до санкційного списку низку компанії та суден пов`язаних з проєктом.

Нагадаємо, що Національна компанія України «Нафтогаз» підготувала трирічний договір з постачання природного газу для виробників теплової енергії.

Так, починаючи з червня поточного року і протягом наступних 13 місяців ринкова вартість буде на рівні 7,42 грн за один кубометр (з ПДВ, але без тарифу оператора ГТС).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу