Китай запускає власну космічну станцію

Поділитися:

Китай запустить місію Shenzhou 12 із трьох астронавтів на перший модуль нової орбітальної станції. Космічний корабель Shenzhou 12 має стикуватися із модулем космічної станції Тяньхе. У центр запуску супутників Цзюцюань вже доставили для запуску космічний корабель та ракету Long March 2 °F.

Зазначається, що місія стане першим етапом будівництва Китайської космічної станції. Астронавти, три місяці перебуваючи в орбітальних випробувальних системах, зможуть підготуватися до прибуття інших модулів та космічного вантажного корабля Тяньчжоу.

Відомо, що у планах Китаю – одинадцять місій у поточному та наступному році для завершення комплексу космічної станції, у тому числі – запуски трьох модулів, а також чотири місії корабля Тяньчжоу та стільки ж – місії Шеньчжоу із екіпажем.

Збудований орбітальний комплекс становитиме приблизно п’яту частину маси МКС — проєкту, участь у якому Китаю була заборонена.

Поки достеменно невідомо, скільки триватиме місія Shenzhou 12.

Нагадаємо, майже 2 мільйони доларів заплатить Державне космічне агенство американській компанії SpaceX. Остання має запустити український супутник “Січ 2-30”. Раніше прогнозували, що вартість буде вдвічі меншою. Однак, як згодом виявилося, при попередніх розрахунках не враховували додаткові умови – встановлення на ракеті, запуск, вибір потрібної орбіти.

Раніше повідомлялося, що контракт на 2,9 мільярда доларів на створення космічного корабля для польоту астронавтів на Місяць уклало НАСА з компанією SpaceX.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу