NASA дасть грошей Ілону Маску для відправки космонавтів в космос

Поділитися:

Контракт на 2,9 мільярда доларів на створення космічного корабля для польоту астронавтів на Місяць в обхід компанії Джефф Безос і підрядника з оборони Dynetics Inc. уклало НАСА з компанією SpaceX.

За інформацією міжнародних ЗМІ заявка SpaceX Ілона Маска перевершила заявку засновника Amazon Джефф Безос, який співпрацював з Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp і Draper.

Відомо, що на цьому тижні SpaceX оголосила, що залучила близько 1,16 мільярда доларів у вигляді часткового фінансування.

Крім того, минулого року SpaceX, Blue Origin і Dynetics уклали контракт з НАСА на створення систем для посадки на Місяць, які зможуть доставити астронавтів на Місяць до 2024 року.

Слід зазначити, що на відміну від посадки «Аполлона» на Місяць, яка сталася понад 50 років тому, НАСА готується до довгострокового присутності на супутнику Землі. За словами агентства, в кінцевому підсумку це дозволить людям досягти Марса.

Нагадаємо, що понад мільярд доларів акціонерного капіталу привернула компанія «SpaceX» за останні два місяці. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву концерну.

Раніше повідомлялося, що марсохід NASA під назвою Perseverance 18 лютого успішно приземлився на поверхню планети. Це вже п’ятий успішно запущений марсохід США – він продовжить геологічні дослідження своїх попередників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу