Канада вимагає від України повного розрахунку за «зелений» тариф

Поділитися:

Канадсько-українська торгова палата заявила, що ДП “Гарантований покупець” в повному обсязі розрахувалася з постачальниками відновлюваної електроенергії, що підриває довіру іноземних інвесторів до України.

«Ми закликаємо уряд України і відповідні органи державної влади звернути на це увагу, і знайти спосіб виплатити решту боргів. Дотримуючись своїх обіцянок, Україна продемонструє відданість принципам відкритих і прозорих бізнес умов, а також виконає угоди з іноземними інвесторами », – наголошується в заяві.

Відомо, що фахівці канадсько-української торгової палати відзначили, що «проводяться урядом України виплати у вересні були лише частковими». Організація стурбована невиконанням обіцянок з боку уряду України стосовно виробників ВДЕ.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Гарантований покупець» продовжує оплачувати «зелену» електроенергію. Станом на 30 жовтня 2020 виробники електроенергії з альтернативних джерел отримали 3, 7 мільярда грн за товарну продукцію вересня, що становить 80,1% від її загальної вартості.

Раніше повідомлялося, що Мінфін не планує компенсацію «зеленого тарифу» в бюджеті наступного 2021 року. При цьому Гарантований покупець зажадає майже 4 млрд гривень для оплати електроенергії з поновлюваних джерел.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу