Кабмін уніфікує законодавство про електромобілі

Поділитися:

Дев’ятого жовтня 2020 року Кабінет міністрів подав до парламенту проект закону про зміни до закону про автомобільний транспорт. Ініціювало такі зміни Міністерство інфраструктури України.

Про це журналісти дізналися з інформації з порталу Мінінфраструктури.

У законопроекті йдеться про електромобілі, яких в Україні стає все більше. Нововведеннями уряд хоче дати чітке визначення таких термінів як: електричний транспортний засіб (електромобіль), електробус, станція зарядки електромобілів, електромобіль вантажний, електромобіль легковий, електромобіль гібридний, електромобіль плагін-гібридний.

Окремі терміни вже використовуються різними нормативно-правовими актами, але без визначення, що під ними мається на увазі.

Наприклад, зміни, запропоновані Мінінфраструктури, наступним чином тлумачать, що таке електромобіль:

“Електричний транспортний засіб (електромобіль) – транспортний засіб (електробус, електромобіль вантажний, електромобіль легковий), оснащений виключно електричними двигунами (одним або декількома), які приводять його в рух, заряджається від станції зарядки електромобілів, має не менше чотирьох коліс, призначений для руху безрейковими дорогами і використовується для перевезення людей і (або) вантажів, буксирування транспортних засобів, виконання спеціальних робіт “.

А ось що таке за проектом закону електромобіль гібридний:

різновид автомобіля, оснащений електричним двигуном і двигуном внутрішнього згоряння, приводять його в рух одночасно або по черзі. Акумуляторна батарея електромобіля гібридного не може заряджатися від зовнішнього джерела енергії.

Так само чітко прописані визначення станції зарядки електромобілів, електромобіля вантажного, електромобіля легкового (до речі, його віднесли до різновиду звичайного легковика) і т.п.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, Україна рухається до екологічно чистого транспорту і уряд повинен цьому всіляко сприяти.

Нагадаємо, в світі з’явилася ще одна компанія з виробництва електромобілів – ElectroMobility Poland (EMP). Компанія зробила заяву про створення бренду Izera і показала кілька моделей, які вийдуть під цією маркою.

Також ми писали про те, що в Ізраїлі пройшло тестування доріг, за допомогою яких зможуть заряджатися електромобілі.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила