Кабмін скасував оплату за рахунок держбюджету на час карантину

Поділитися:

Розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів заборонена попередня оплата товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти, на час дії карантину. Відповідна постанова Кабінету міністрів №1198 від 2 грудня оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Відомо, що документом внесено зміни до постанови №1070 від 4 грудня 2019 року, яке регламентує умови попередньої оплати товарів і послуг за бюджетні кошти, і №641 від 22 липня 2020 року про карантинних обмежень.

Тепер на період карантину передоплата товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів з урахуванням особливостей, визначених постановою №641.

При цьому, виняток становлять випадки, коли предметом закупівлі є товари, роботи і послуги, необхідні для боротьби з COVID-19, а також для виконання бюджетних програм, пов’язаних з медичним забезпеченням.

Нагадаємо, що в уряді України вирішили вдосконалити діяльність держструктури АРМА (Агентства з розшуку та менеджменту активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів).

Раніше повідомлялося, що субвенції на заробітні плати педагогам в розмірі 51 мільйони гривень було вилучено з одних областей і спрямовані в інші області.

У Кабміні уточнили, що п’ятдесят один мільйон гривень субвенцій на зарплати педагогам направили в Одеську, Хмельницьку, Івано-Франківську, Чернігівську, Кіровоградську, Вінницьку та Черкаську області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу