Кабмін шукає нові причини, щоб відмовити громадянам у субсидії

Поділитися:

Депутати Верховної Ради вирішили зробити більш жорсткими вимоги для отримання субсидій на комунальні послуги. Так, крім доходів дорослих членів сім’ї тепер ще будуть враховуватися гроші старших дітей.

Таким чином уряд України планує заощадити бюджетні кошти. Адже багатьом українцям тепер субсидію отримати не вдасться.

Нововведення описані в новій постанові Кабінету Міністрів за № 632. Крім цього, в документі названі причини, через які українці можуть втратити таку матеріальну допомогу від держави. Так, текст постанови чітко вказує на нові умови і нюанси виплати державної соціальної допомоги.

Відомо, що розмір субсидії буде визначатися з доходів, які українці отримують на руки (після вирахування податків).

Враховуватися буде студентська стипендія, допомога по безробіттю і всі соціальні виплати держави, грошові перекази. Навіть гроші пенсіонерів з села, які вони отримують за продаж молока і городини, будуть також враховуватися.

Нагадаємо, що в Україні зменшаться соціальні виплати і пільги: під удар потраплять субсидії і допомога багатодітним сім’ям. Вся справа в тому, що нові методи підрахунку доходів, виходячи з яких розраховується розмір субсидії та соціальних виплат, збільшать номінальну цифру заробітку громадян.

Раніше повідомлялося, що до завершення періоду карантину термін дії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг буде продовжуватися автоматично. Про це заявив заступник міністра соцполітики.

Якщо в літній період деякі споживачі не отримали виплат монетизованої субсидії, то це не означає скасування цієї пільги. Більшості споживачів субсидію переоформили автоматично і вона діє.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу