Кабмін продовжив мораторій на імпорт товарів із РФ

Поділитися:

Український уряд продовжив мораторій на імпорт товарів із Російської Федерації. Таке рішення було ухвалене на засіданні 23 грудня.

Згідно з ним, заборона на ввезення в Україну товарів з території країни-агресора пролонговано на рік, тобто до кінця 2022-го.

Серед товарів та продуктів, які підпали під мораторій – м’ясо, риба, шоколад, кава, кондитерські вироби, ліки, добрива, вагони, трактори, папір та одяг.

Дане рішення Кабінет Міністрів ухвалив у відповідь на дії Росії, яка ввела мораторій на багато українських товарів. Торгові санкції створюють загрозу інтересам національної економічної безпеки, прокоментували у Кабміні.

«Зазначені дії з боку РФ (застосування торгових санкцій та обмежувальних заходів у торгівлі), які серед іншого спричинені протидією України агресії РФ щодо нашої держави, створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України та законним інтересам суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, та містять ознаки недружніх дій щодо України у сфері торгівлі», — резюмували урядовці.

Раніше ми писали, що США розглядає відключення Росії від SWIFT у разі нападу на Україну.

Нагадаємо, що раніше було запроваджено персональні санкції Радою нацбезпеки та оборони України проти причетних до відкриття «представництва» Нікарагуа в окупованому Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу