Інвесторів запросять створювати новий Донбас

Поділитися:

Про реалізацію найкращого варіанту майбутнього для Донбасу говорили в парламенті. Таким чином чиновники хочуть наблизити світ на непідконтрольні території.

“Щоб наблизити світ і деокупацію, ми повинні реалізувати найкращий варіант майбутнього на підконтрольній території Донбасу – в районах, які або пережили війну, або вже більш як 6 років відчувають її дихання зовсім поруч. Цей регіон сильно постраждав. Створити там нову економіку коштом бюджетних коштів або донорської підтримки неможливо. Створити новий Донбас можуть тільки інвестори “, – сказав віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій.

За словами чиновника, держава може запропонувати інвесторам модель, яка буде стимулювати їх йти на Донбас і розвивати там бізнес. Для цього Мінреінтеграціі стало ініціатором розробки стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей.

“Ми вважаємо за необхідне визначити на вільної частини Донецької і Луганської зони і кластери пріоритетного розвитку … Разом з децентралізацією це і буде своєрідний” особливий статус “, тільки наш – український, а не той, про який мріють в Кремлі”, – підкреслив віце -прем’єр.

Слід зазначити, що в разі успішної реалізації, уряд збирається поширити сферу впливу проекту і на ОСЬ, але тільки в разі їх деокупацію.

Нагадаємо, що уряд схвалив проект-розпорядження щодо залучення коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) в розмірі 100 млн євро на відновлення прифронтових територій. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

За його словами, Україна отримає кошти на підтримку проекту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення і відродження».

Раніше повідомлялося, що Україна стала менш привабливою для інвесторів в порівнянні з першим півріччям 2019 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За даними відомства, якщо за перші шість місяців поточного року країна залучила близько 163,78 млрд грн капіталу, то в аналогічний період минулого року в країну зайшло інвестицій на 30% більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу