Імпортери та експортери продовжують працювати з Росією

Поділитися:

В Україні триває згубна тенденція співпраці з ворожою Росією щодо експортних та імпортних питань. Про це свідчать дані звіту щодо товарообміну двох держав з боку Державної митної служби України.

Відзначимо, що статистика охоплює дані про експорт та імпорт між Росією та Україною за перше півріччя поточного року.

У списку головним імпортером товарів в Україну є Китай – 15%, проте Росія не на багато відстала в цьому показнику, поділивши друге місце в імпорті з європейським партнером – Німеччиною.

З цих країн в Україну ввезли близько 9% імпорту.

По експорту дані не особливо відрізняються. За вказаний період країна направила на експорт до Китаю 16%, і по 6% товарів до Росії та Польщі.

У відомстві наголошують, що найпопулярнішими товарами для обміну стала зернова продукція, масло, жири, чорні метали, а також віск.

Нагадаємо, що фахівці Українського плодоовочевої асоціації (УПОА) прогнозують, що вже скоро на українських ринках зросте кількість фруктів іноземного походження. Поступово збільшується пропозиція імпортного абрикоса з Туреччини, Узбекистану та Іспанії.

Також за рік Україна збільшила імпорт свинини. Лише за один червень було імпортовано стільки, скільки за січень-травень 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу