Грузинський банк може зайти в Україну

Поділитися:

Стало відомо, що грузинський банк TBC Bank може зайти в Україну з метою придбати українську “дочку” грецького Piraeus Bank – Піреус Банку.

Про це розповіли чотири непов’язані між собою експерти-учасники українського фінансового ринку.

Один із них зазначив, що грузинські банкіри давно заглядають на банківський ринок України, зокрема, інтерес їх спрямований у бік саме банку Піреус. «Банк справді проходить “квапливий due diligence”, – додав інший співрозмовник, який відмовився назвати своє ім’я.

У цей же час, слід зазначити, що керівництво банку не підтверджує дані чутки, але і не спростовує інформацію, що просочилася в мережу.

За оцінками інвестбанкірів та аналітиків вартість Піреуса варіюється від 12,5 до 17,4 мільйонів доларів. Засновано банк ще у 1994 році з офіційною назвою «Левада», що належить грекам. Однак ті ж джерела стверджують, що власники банку виставили фінустанову на продаж, зазначивши, що вона не є банком-ліцензією, а працює як бізнес.

До речі, на момент 1 жовтня 2021 року капітал банку оцінюється в суму 671 мільйон доларів. Серед усіх (71) банків України він займає 37-е місце за активами. Наразі половина доходів банку – це корпоративний кредитний портфель, чверть доходів заснована на комісії, а ще 16% від ОВДП.

Грузинський TBC Bank у свою чергу називає себе найбільшою банківською групою в країні, а його частка ринку становить 40% за кредитами та депозитами.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що «ФГВФО навмисне знижує ціну лотів банківських активів». Такої думки дотримується один із економічних експертів України.

Також ми повідомляли, що українці останнім часом стали купувати більше валюти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу