Українці почали купувати більше валюти

Поділитися:

У Національному банку констатують про зростання чистого попиту серед громадян на іноземну валюту у готівковому сегменті. Так, з початку листопада показник досяг близько 200 мільйонів доларів.

При цьому, обсяг чистої купівлі банками готівкової іноземної валюти за це рік знизився до одного мільярда доларів. Такі дані наводить голова Ради НБУ Богдан Данилишин у соцемережі Facebook.

Окрім цього, посадовець додав про тенденцію останніх двох тижнів у вигляді ослаблення обмінного курсу гривні до долара. Він пояснив, що причиною цього є те, що спостерігається переважання попиту на іноземну валюту над пропозицією з боку громадян на міжнародному валютному ринку. Це відбувається на сегменті спот та форвард.

Данилишин зазначає, що попри збільшення пропозиції іноземної валюти від експортерів (йдеться про аграрну та металургійну галузі), ріст попиту на неї (зокрема, враховуючи високу вартість імпортованих енергоносіїв у світі та слабкий попит нерезидентів на державні облігації) визначають низхідну динаміку курсу національної валюти.

Нагадаємо, що за період із січня по 7 листопада 2021 року Національний банк України купив валюту на міжбанку у розмірі 2743,4 мільйона доларів (2,74 мільярда доларів). При цьому продав за той же період 246,6 мільйона доларів. Сальдо всіх здійснених інтервенцій складає 2496,8 мільйона гривень. Внаслідок купівля валюти в 11 разів перевищує на даний момент її продаж.

Також ми повідомляли, що у вересні поточного року купівля-продаж валюти стала рекордною з 2012 року. Такі дані повідомили у Національному банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу