Грошові перекази від заробітчан в Україну продовжують знижуватися

Поділитися:

Українські трудові мігранти знизили обсяг грошових переказів з-за кордону. З початку 2020 року надійшло 6,29 мільйона доларів. Тобто на 5 відсотків менше, ніж заа аналогічний період 2019 року.

Зі Сполучених Штатів Америки гроші надходили найчастіше. Надійшло близько 17 відсотків від загальної суми переказів. На Ізраїль припадає 13 відсотків. Майже стільки ж на Італію.

Не так давно ми писали, що багато заробітчан або гастарбайтери, які в звичному графіку виїжджали працювати за кордон, залишилися без роботи. Карантин вніс свої корективи.

Так, днями в МЗС зробили заяву про те, що група українців, яка виїхала на роботу в Естонію, порушила правила самоізоляції і тепер людям загрожують штрафи і депортація як крайній метод покарання.

Також ми писали, що наші співвітчизники на заробітках стали посилати на Батьківщину менше грошей з-за кордону. Така тенденція свідчить про те, що пандемія тільки посилила нестабільність ситуації в економічному світі.

Так, в кінці 2019 року заробітчани з Польщі надіслали в країну 3,8 млрд злотих, що на 0,3 млрд менше, ніж кварталом раніше, повідомив Національний банк Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу