«Газпром» відновив постачання газу до Румунії

Поділитися:

З початку нового року російський «Газпром» поновив постачання блакитного палива через українську газотранспортну систему до Румунії. Про це повідомляє ТОВ «Оператор ГТС України» та ExPro в ОГТСУ.

При цьому добовий обсяг поставок невеликий – приблизно 3,1-3,9 мільйона кубометрів. За п’ять днів року поставили більше 18 мільйонів кубічних метрів газу. Зазначається, що паливо поставляється через точку «Орлівка-Ісакча».

Варто зауважити, з квітня минулого року «Газпром» не постачав газ у Румунію через територію України, поставляючи паливо у Румунію в обхід України «Турецьким потоком».

Поставки російського газу через Україну в Румунію відновилися через скорочення поставок в цю країну через «Турецький потік». З початку року поставки з Болгарії у Румунію скоротилися у 4,5 раза – з близько 13 мільйонів кубів до близько 3 мільйонів на 1 січня.

Торік Румунія отримала 394 мільйони кубів російського газу через Україну. Показник удвічі нижчий проти цифр 2020 року (0,9 мільярда кубів). Тоді як з Болгарії «Турецьким потоком» у країну надійшло близько 3 мільярдів кубів.

Нагадаємо, що Україні не вистачає власного газу. Колишній глава «Нафтогазу» заявив, що держава змушена буде імпортувати від 2 до 3 млрд. кубометрів блакитного палива в першому кварталі 2022 року. Інакше Україні не буде чим покривати пікові навантаження споживання в періоди зимових холодів.

Раніше ми повідомляли, що у «Нафтогазі» заявили – не бачать альтернативи російському газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу