«Газпром» припинив продавати газ в ЄС

Поділитися:

«Газпром» припинив продавати газ в ЄС на тлі рішення з боку суду Дюссельдорфа, який відмовився виводити «Північний потік-2» з-під норм третього енергетичного пакета ЄС. Про це свідчать дані ринку.

Відзначимо, що за правилами одна і та ж компанія не може бути, як власником газопроводу, так і постачальником газу одночасно.

Буквально 25 серпня суд відхилив апеляцію «Газпрому» з цього приводу, і вже на наступний день російський монополіст припинив продавати газ на електронній платформі (ЕТМ).

Останній контракт з продажу газу фіксується 23 серпня. На тлі цього вартість газу знову стала зростати, хоча раніше ціни опустилися після візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Москви.

Нагадаємо, що за даними західних ЗМІ, російська сторона прагнула оскаржити рішення, прийняте Федеральним мережевим агентством Bundesnetzagentur, що не дозволяло вивести «Північний потік-2» з-під норм відповідної директиви.

Тому, за рішенням, компанія-оператор «Північного потоку-2» повинна стати незалежною від компанії «Газпром». До того ж половина пропускної здатності газопроводу повинна стати доступною для інших газових постачальників, адже «Газпром» володіє монополією на експорт блакитного палива з території РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу