“Газпром” не змінював ціни на газ для Білорусі

Поділитися:

Російський “Газпром” уклав меморандум на формування цін за транспортування природного газу з Білоруссю. Відповідну угоду уклали голова правління ВАТ “Газпром” Олексій Міллер та міністр енергетики Білорусі Віктор Каранкевич.

Відомо, що договір сторони підписали в четвер, 24 грудня. Так, в рамках взаємного співробітництва і контрактних зобов’язань між партнерами, ціну на газ вирішили залишити на рівні 2020 року – а це 127 доларів за одну тисячу кубометрів газу.

“Погоджений сторонами рівень цін на газ на 2021 практично на рівні 2020 року, але значно нижче, ніж передбачено формулою, що визначає ціну на газ для Білорусі”, – заявили в Міненерго Білорусі.

Нагадаємо, що Російська Федерація в особі Газпрому має намір закінчити свій стратегічно-економічний проект «Північний Потік-2» вже до кінця поточного 2020 року.

В інформації компанії значиться, що нещодавно підприємство провело телефонну конференцію з «Газпромом», де останній в черговий раз підтвердив свої плани з приводу реалізації та експлуатації газопроводу.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила