Франція інвестує в економіку 30 млрд євро

Поділитися:

30 мільярдів євро інвестує у пожвавлення економіки Франція. План відновлення під назвою «Франція-2030» у Єлисейському палаці представив президент Еммануель Макрон. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Найперше інвестиції спрямують у стратегічні сектори промисловості – ядерну енергетику, «зелений» водень, біотехнології, космічні дослідження та культуру. Метою номер один, за словами Макрона, стануть інвестиції в ядерне виробництво. На підтримку малих ядерних реакторів і технологій поводження з ними Париж надасть мільярд євро.

Щодо «зеленого» водню, Франція планує звести щонайменше два електролізних заводи. Ще 8 мільярдів євро підуть на зниження викидів вуглецю. 4 мільярди нададуть транспортній промисловості, акцент робитимуть на автомобіле- та літакобудуванні з ухилом в електрифікацію. Ще два мільярди євро інвестують в аграрно-продовольчий сектор, найбільше – у робототехнічні та генетичні інновації. Медична галузь отримає сім з половиною мільярдів євро.

Щоб уникнути дефіциту напівпровідників, Франція вкладе 6 мільярдів євро у виробництво електроніки. А ще – розвиватиме культурну галузь, зокрема, аудіовізуальне виробництво – освіту та професійну підготовку.

Раніше повідомлялося, що Китай нарощує інвестиції в Україну.

Також ми писали й про таке: у Кабміні заявили про інвестиції в 3 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу